Ovenschotel met witlof, ham en kaas

    Ovenschotel met witlof, ham en kaas

    4keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    In deze ovenschotel wordt de witlof omwikkeld met ham, dan omringd met aardappelpuree, en vervolgens overgoten met een romige kaassaus.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 stronkjes witlof
    • 4 plakken gekookte ham
    • Aardappelpuree
    • 500 gr aardappelen
    • 30-40 gr boter
    • scheutje melk
    • peper en zout
    • Kaassaus
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 250-300 ml melk
    • 150 gr Gruyere

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kook de hele witlofjes in ong 15-20 minuten gaar en laat goed uitlekken. (Je kunt eventueel de bittere kern verwijderen)
    3. Maak de aardappelpuree door de aardappels te koken en daarna samen met boter, melk, zout en peper fijn te stampen.
    4. Maak een kaassaus door de boter en de bloem 2 minuten te bakken in een steelpannetje, onder voortdurend roeren. Voeg dan de melk toe en voeg geleidelijk de geraspte Gruyere toe. Roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
    5. Rol de witlofjes in plakken gekookte ham en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal. Leg de puree eromheen en giet de kaassaus eroverheen.
    6. Zet ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant lekker gaat kleuren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk gerecht! I.v.m. melkallergie heb ik de melk vervangen door water. In kaas zit al genoeg melk dacht ik en dat klopte ook. Welk miste ik een kruid/pittig iets. Heeft iemand hier een tip voor? - 20 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren