Georgische kipstoofschotel van Lamzirah

    Georgische kipstoofschotel van Lamzirah

    1keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Ik vond dit heerlijke kiprecept in mijn oma's kookboek, getiteld "van buurvrouw Lamzirah".

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele kip of
    • 1,5 kg kipdelen (pootjes, dijen, vleugels, borst)
    • 100 gr boter
    • 3-4 witte uien
    • 1/2 kopje koriander
    • 1/2 kopje peterselie en dille
    • 500 gr tomaten of
    • 400 gr gepelde tomaten uit blik
    • 1 eetlepel zout
    • gemalen rode pepervlokken, zwarte peper en paprikapoeder naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Als je een hele kip gebruikt snijd hem dan in stukken, of als je al stukken hebt, leg je ze in een pan met 1/4 van de boter en braad de stukken lichtbruin.
    2. Snijd de ui en kruiden fijn en voeg ze toe aan de pan met de rest van de boter. Roerbak 10 minuten.
    3. Giet kokend water over de tomaten en haal het vel eraf. Maak er een pasta van (je kunt een keukenmachine gebruiken). Als je tomaten uit blik gebruikt kun je ze gewoon prakken met een vork. Voeg de tomaten met wat zout en peper toe., zet het vuur lager en laat 1 uur sudderen tot alles mals is.
    4. Serveer op een bord met groenten en een handvol verse kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren