Zalmterrine (volgens Russische traditie)

    Zalmterrine (volgens Russische traditie)

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur35min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een traditioneel Russisch recept voor de feestdagen. Vis met gelatine, eieren en kruiden. Je kunt het garneren met granaatappelzaadjes als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 1 pastinaak
    • 1 wortel
    • 1 eetlepel zout
    • een paar zwarte peperkorrels
    • 2 laurierbladeren
    • 1 theelepel (7 gr) instant gelatinepoeder
    • 500 gr zalm, graatloos
    • beetje peterselie
    • 2 gekookte eieren
    • 2 tenen knoflook
    • 1/4 kopje granaatappelzaadjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Maak een groentebouillon (1,5 liter per 500 gr vis). Leg een hele ui (gepeld, maar niet gesneden), de pastinaak en wortel in een pan met kokend water. Wanneer het water kookt, voeg je zout en peper en een laurierblad toe. Laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
    2. Los de gelatine op in koud water en laat staan.
    3. Terwijl de bouillon kookt, bak je de hele zalmfilet met zout en peper 15-20 minuten in de oven op 180 graden C. Je zou de vis ook kunnen koken in de bouillon, maar dan wordt hij een beetje taai en verliest hij smaak.
    4. Giet de bouillon af, voeg de gelatine toe, roer goed, breng aan de kook en zet dan het vuur uit.
    5. Snijd de peterselie fijn en snijd de eieren in plakjes. Pers de knoflook.
    6. Prak de zalm fijn met een vork. Leg in een ovenschaal en besprenkel met de gesneden peterselie en knoflook.
    7. Giet de helft van de bouillon erover. Garneer met ei en granaatappelzaadjes (als je wilt). Voeg dan de rest van de bouillon toe. Zet een paar uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren