Gevulde tomaten

    Gevulde tomaten

    17keer bewaard
    45min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Als je liever kleine tomaten gebruikt, kunnen die in een muffinpan gebakken worden. De kooktijd moet dan wel met 15 minuten verkort worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75g witte rijst
    • 4 grote stevige tomaten
    • 1 groene paprika, gehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • handjevol fijngehakte verse peterselie
    • 1/2 theel zout
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasstand 6.
    2. Breng een pannetje water aan de kook. Roer de rijst erdoor; dek af en neem van het vuur. Laat 5 min afgedekt staan tot al het water geabsorbeerd is. Roer de rijst los met een vork.
    3. Snijd de top van iedere tomaat af en schep het vruchtvlees eruit. Bewaar 3 eetl vruchtvlees en hak dit fijn. Laat de tomaten op de kop uitlekken.
    4. Vermeng de rijst, vruchtvlees, groene paprika, ui, peterselie, zout, knoflook en olijfolie in een kom. Schep de vulling in de tomaten bakjes.
    5. Bak 20 tot 25 min in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren