Russisch bessendrankje

    Russisch bessendrankje

    Voeg toe aan favorieten!
    22min


    Maak dit als eerste!

    Russische kisel - een traditioneel puddingachtig drankje met bessen dat wordt verdikt met maïzena (in Rusland wordt meestal aardappelzetmeel gebruikt). Je kunt het op zichzelf drinken of over je havermout gieten. Als je zure bessen, zoals veenbessen, gebruikt, hoef je geen citroensap toe te voegen. probeer het eens met bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien, veenbessen, rode of zwarte bessen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kopjes water
    • 200 gr bosbessen of andere bessen (diepvries is prima)
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel citroensap
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:22min 

    1. Breng het water aan de kook en maak ondertussen de bessen schoon.
    2. Voeg de bessen, suiker en citroensap toen aan het kokende water. Laat 5 minuten zachtjes koken.
    3. Giet het mengsel in de kom van een keukenmachine en meng tot een romig mengsel. Doe weer terug in de pan.
    4. Los de maïzena op in koud water. Twee eetlepels zorgt voor een dunne kisel. Als je het wat dikker wilt voeg je nog een of twee eetlepels toe.
    5. Voeg de maïzena toe aan de pan met de bessen. Laat niet koken. Vlak voordat het gaat koken zet je het vuur uit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren