Gehaktbrood met mais en spinazie

    Gehaktbrood met mais en spinazie

    2keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit idee is erg simpel, bak het gehaktbrood en eet er meerdere dagen van. Snijd in plakjes en gebruik als bijgerecht of voor op de boterham. Dit recept is ideaal voor ouders met kinderen die geen groenten eten, want hier zitten de groenten in verstopt!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 ei
    • 50 ml melk
    • 1 ui
    • 120 gr spinazie, diepvries
    • 100 gr brood
    • 500 gr kalkoengehakt
    • 120 gr mais, diepvries
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng het ei en de melk in een keukenmachine en voeg de ui toe.
    2. Voeg dan de spinazie en wat stukjes brood toe. Je krijgt een glad mengsel. voeg dit mengsel toe aan het gehakt. Voeg dan de mais toe en zout en peper naar smaak.
    3. Meng goed en schep in een cakevorm. Vul tot 2/3 van de cakevorm, want het vlees laat sappen los. Bak 40 minuten in de oven.
    4. Wanneer het gehaktbrood klaar is haal je het uit de oven en laat het nog in de bakvorm staan. Zo kunnen de sappen geabsorbeerd worden en wordt het gehaktbrood mals.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren