Gebakken tofu met wilde rijst

    Gebakken tofu met wilde rijst

    1keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Tofu is een onmisbaar ingrediënt in de vegetarische keuken. Hier wordt tofu gebakken en in een oosters getint sausje geserveerd met wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 200 gr wilde rijst
    • 200 gr tofu (stevig)
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel gember, geperst
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel sinaasappelsap
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de wilde rijst. Je hebt twee keer zoveel water nodig dan rijst. Kook de rijst op laag vuur zonder te roeren.
    2. Snijd de tofu in 1 cm dikke plakjes. Dep ze droog met keukenrol.
    3. Strooi er zout en peper naar smaak over, dompel in de bloem en bak goudbruin in de sesamolie. Als je niet van sesamsmaak houdt kun je olijfolie gebruiken.
    4. Leg de tofu op een bord wanneer hij gebakken is.
    5. Pers of rasp de knoflook en gember zeer fijn. Je hebt 1 eetlepel gember nodig. verhit de olie en roerbak de knoflook en gember een paar minuten.
    6. Voeg het sinaasappelsap en de sojasaus toe. Leg de tofu in de pan. Laat het mengsel aan de kook komen en zet het vuur uit. Combineer met de rijst en meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren