Hutspot

    Hutspot

    20keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    ‘Met een kuiltje voor de jus’ - traditioneel Nederlands wintergerecht.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 1/4 kg wortels, geschraapt en in schijfjes
    • 1 kilo aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    • 1 grote ui, in halve ringen
    • (eventueel) 125 ml melk
    • (eventueel) een klontje boter
    • (eventueel) wat vers gemalen peper
    • 1/2 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Schraap de wortels eventueel af, was ze en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
    2. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, en was ze.
    3. Schil de ui en snijd hem doormidden, en dan in schijfjes, maak de halve ringen los.
    4. Doe de aardappelen en de groente in een grote pan met een halve liter water, breng het aan de kook en laat het 30-35 minuten met gesloten deksel koken.
    5. Giet het water af en stamp alles fijn, voeg eventueel de verwarmde melk, boter en peper toe.
    6. Met: stoofvlees (‘klapstuk’) of gestoofd soepvlees, denk aan het kuiltje in de hutspot voor de jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren