Boekweit met een romige champignonsaus

    Boekweit met een romige champignonsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk vegetarisch recept. Knapperige boekweit met romige champignons. Boekweitpap is al generaties een favoriet gerecht in Rusland.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr boekweit
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui
    • 150 gr champignons
    • 200 gr room
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de boekweit: spoel hem af met water en kook dan 15 minuten op middelhoog vuur, terwijl je uitkijkt dat je hem niet te lang laat koken.
    2. Ondertussen smelt je de boter in de olijfolie. Bak de ui 5 minuten en voeg wat zout toe.
    3. Schil de champignons voorzichtig, spoel ze niet af, dan worden ze donker van kleur.
    4. Snijd de champignons en voeg toe aan de ui. Roerbak 3 minuten.
    5. Voeg de room toe en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur uit en strooi er wat peper over.
    6. Breng de gekookte boekweit op smaak met wat zout en een beetje boter. Om te serveren giet je de romige saus over de boekweit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren