Kipfilet met paprika en sinaasappel

    Kipfilet met paprika en sinaasappel

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een gezond en heerlijk recept. Malse kip met een licht zoete smaak en een heerlijk citrus aroma.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1 teen knoflook
    • 100 ml sherry
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel honing
    • 1 theelepel maïzena
    • 2 sinaasappels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak ze in 3 minuten in de olijfolie bruin.
    2. Snijd de ui in ringen en de paprika in reepjes, pers de knoflook.
    3. Voeg de groenten toe aan de kip en roerbak 5 minuten om de kip gaar te laten worden.
    4. Combineer de sherry met de sojasaus, honing en maïzena en meng goed.
    5. Giet dit over de kip in de pan en kook tot de saus een beetje indikt, terwijl je goed roert.
    6. Op het einde voeg je de stukjes geschilde sinaasappel toe en laat nog 1-2 minuten koken. Zet dan het vuur uit.
    7. Erg lekker met rijst-noedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren