Kippenpootjes in een sinaasappelmarinade

    Kippenpootjes in een sinaasappelmarinade

    1keer bewaard
    4uur50min


    Maak dit als eerste!

    Knapperige kippenpootjes met een sinaasappelsmaak. Zowel heerlijk voor op een koude herfstavond, als ook tijdens een warme zomerse avond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kippenpootjes
    • 250 ml sinaasappelsap
    • 3 eetlepels appelciderazijn
    • 3 eetlepels honing
    • 2 sinaasappels
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Spoel de kip af en dep droog met keukenrol.
    2. Meng de azijn, sinaasappelsap en honing en meng om de marinade te maken. Leg de kippenpootjes in de marinade.
    3. Bedek met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
    4. Snijd de sinaasappels. Leg de kippenpootjes op een bakplaat met bakpapier en leg er de stukjes sinaasappel op.
    5. Giet de marinade over de kip en bak in 30-35 minuten bruin en krokant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren