Kaaskoekjes met karwijzaadjes

    Kaaskoekjes met karwijzaadjes

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Mijn gezin is dol op kaas in welke vorm dan ook. Deze hartige koekjes met karwijzaadjes zijn gewoonweg heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 120 gr bloem
    • snufje zout
    • 80 gr boter, op kamertemperatuur
    • 80 gr kaas
    • 1 ei
    • 2 eetlepels karwijzaadjes, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Zeef de bloem en voeg het zout toe.
    3. Meng er dan de zachter geworden boter door.
    4. Rasp de kaas. De uiteindelijke smaak van de koekjes zal afhangen van de soort kaas die je gebruikt.
    5. Scheid het eiwit van de dooier. Voeg de dooier toe aan de bloem. Meng met de geraspte kaas.
    6. Maak een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    7. Rol het deeg uit tot 5 mm. Bedek hiervoor met plasticfolie, zodat het deeg niet aan de deegroller blijft plakken.
    8. Snijd het in dunne reepjes of snijd met een koekjes-snijder.
    9. Bestrijk met het eiwit en bestrooi met de karwijzaadjes.
    10. Bak de kaaskoekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren