Langzaam gekookte sugo

    Langzaam gekookte sugo

    2keer bewaard
    3uur30min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Deze sugo, Italiaans voor saus, lijkt precies op de saus die mijn Italiaanse oma altijd maakte. Perfect voor een groot gezelschap, of vries het in, zodat je altijd heerlijk zelfgemaakte pastasaus bij de hand hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 250g pittige Italiaanse worstjes
    • 1 grote ui, gehakt
    • 20 teentjes knoflook
    • 100ml olijfolie
    • 1 eetl gemalen gedroogde chili's
    • 3 eetl gedroogde oregano
    • handvol gehakte verse basilicum
    • 4 (700g) potten tomatensaus (passata)
    • 8 (400g) blikken hele tomaten
    • 1/3 fles rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Bak de worstjes op matig vuur in een bakpan tot ze gaar zijn. Giet het vet af en hak ze fijn. Zet opzij.
    2. Sauteer de ui, knoflook en gemalen chili's in olijfolie in een grote soeppan over matig vuur tot het mengsel goudbruin is. Roer de worstjes, de helft van de oregano en de helft van de basilicum erdoor en kook 10 min. Roer de passata en tomaten erdoorheen. Breng aan de kook op hoog vuur.
    3. Roer de resterende oregano en basilicum erdoor, zet het vuur lager en stoof zachtjes 90 min, onder af en toe roeren.
    4. Giet de rode wijn erbij en pureer de saus met een handmixer tot de tomaten klein gehakt zijn en het een dikke, groffe saus is met stukjes tomaat. Dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren