Appelflap hapjes

    Appelflap hapjes

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Ik heb meestal diepvries bladerdeeg achter de hand voor het geval er onverwachte gasten komen, of mijn kinderen iets lekkers willen. De vulling kun je naar wens variëren, deze zijn gevuld met appels en kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr diepvries bladerdeeg
    • 5 appels
    • 100 gr (1/2 kopje) bruine suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 2 eetlepels boter
    • 100 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur 

    1. Ontdooi het bladerdeeg 30 minuten. En verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Maak ondertussen de vulling: schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
    3. Verhit de boter in de pan en roerbak de appels een paar minuten, voeg dan de rozijnen toe en kook nog 1 minuut.
    4. Meng er dan de suiker door en voeg de kaneel toe.
    5. Snijd het deeg in vierkantjes van 5x5 cm. Leg wat vulling in het midden en vouw de vierkantjes dicht door de tegenovergestelde hoeken samen te vouwen.
    6. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren