Limoencake

    Limoencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Mijn variant op de klassieke Amerikaanse citroencake.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 cakes

    • 2 theelepels bakpoeder
    • 250 ml zure room
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 200 gr boter of margarine
    • 400 gr suiker
    • 3 eieren
    • 60 ml limoensap
    • geraspte schil van 2 limoenen
    • 120 gr (1 kopje) poedersuiker (voor glazuur)
    • 2 eetlepels limoensap (voor glazuur)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Meng de bakpoeder en zure room en zet opzij.
    3. Meng de bloem en het zout.
    4. Meng de zacht geworden boter en suiker en voeg de drie eieren een voor een toe, roer goed.
    5. Voeg het limoensap en geraspte schil toe, dan de zure room en dan de bloem, meng goed.
    6. Lepel het beslag in twee cakevormen en bak ze 45-50 minuten (test met een spiesje of ze gaar zijn). Je kunt er ook een grote cake van maken, maar dan moet hij 70 minuten in de oven.
    7. Om het glazuur te maken meng je 2 eetlepels limoensap met 1 kopje poedersuiker. Om een glad glazuur te krijgen voeg je 2 eetlepels suiker per keer toe en blijf steeds goed roeren.
    8. Zodra de cake's klaar zijn haal je ze uit de oven, bedek ze met een theedoek en laat je ze 5 minuten staan. Haal ze dan uit de bakblikken. Bedek met het glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren