Zebracake

    Zebracake

    1keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een favoriet bij alle kinderen, een heerlijke marmercake met chocoladesmaak en een mooi zebra design aan de binnenkant.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 300 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 300 gr suiker
    • 7 gr vanillesuiker
    • 4 eieren
    • 200 gr zure room
    • 2 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Combineer de droge ingrediënten - bloem, zout en bakpoeder - en meng goed.
    3. Klop in een andere kom de zachte boter met de suiker en voeg de vanille toe. Voeg een voor een de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg de zure room rtoe en mix dfoor.
    4. Voeg door een zeef het bloemmengsel toe aan het beslag en mix door.
    5. Verdeel het deeg in twee. Voeg de cacaopoeder toe aan de ene helft.
    6. Vet een cakevorm in en giet de twee kleuren deeg er alternerend in, steeds met 2 eetlepels tegelijk.
    7. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Sumeye.kurt
    0

    Echt een heerlijk cake. Super recept!! - 19 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren