Kip en groenten in filodeeg

    Kip en groenten in filodeeg

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik houd van bakken en dan voornamelijk hartige taarten en quiches, die zowel als hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd kunnen worden. In deze hartige taart zit malse kip, broccoli, erwten in een knapperige filodeeg-korst, vullend, maar ook nog eens gezond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 eetlepels boter
    • 250 gr kipfilet
    • 2 eetlepels bloem
    • 250 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kopje (250 ml) broccoli, in roosjes
    • 1/2 kopje (125 ml) erwten (vers of diepvries)
    • 250 gr filodeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Snijd de ui fijn en roerbak deze in wat boter. Snijd de kip in blokjes en combineer met de ui. Roerbak 5 minuten.
    3. Voeg 2 eetlepels bloem toe, meng goed en voeg de melk toe. Breng aan de kook en voeg zout en peper toe.
    4. Voeg dan de broccoli en erwten toe, meng goed.
    5. Maak ondertussen de deegkorst door de bodem en zijkanten van een ovenschaal te bedekken met het filodeeg.
    6. Leg dan de vulling op het deeg en bedek de bovenkant ook met filodeeg.
    7. Bak de hartige taart 45 minuten op 180 graden C. Je kunt dit het beste op het laagste rooster in de oven doen, want filodeeg wordt heel snel bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren