Kippengehaktballetjes met mais en ananas

    Heerlijke gehaktballetjes met mais in een zoete paprika-ananasjus.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kippengehakt
    • 1 bosje lente-ui
    • 100 gr mais, vers of diepvries
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr ananas, fijn gesneden (uit blik is prima)
    • 1 rode paprika
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 theelepel suiker
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel maïzena (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het gehakt met de ui en mais. Voeg zout en peper toe en meng goed. Maak er kleine gehaktballetjes van.
    2. Verhit een koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin in 5-7 minuten. Zet ze opzij.
    3. Roerbak de paprika in dezelfde pan en voeg de ananas en suiker toe. Roer goed. Voeg wat water, tomatenpuree en sojasaus toe.
    4. Als je de jus dik wilt kun je 1 eetlepel maïzena en 4 tot 5 eetlepels water mengen en dan toevoegen aan de jus.
    5. Leg de gehaktballetjes in de jus en verwarm ze nog een paar minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren