Pizza met prei en basilicum

    Pizza met prei en basilicum

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zomerachtige pizza, vers en vol van smaak met tomaten, prei en basilicum.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 30 cm pizza's of 4 minipizza's

    • 3,5 gr droge gist
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 120 ml + 2 eetlepels warm water
    • 250 gr bloem
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel zout
    • 2 tomaten
    • 200 gr mozzarella
    • 1 prei
    • 1/2 kopje verse basilsicumblaadjes
    • 2 eetlepels verse oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Om de gist-starter te maken: meng de gist met de suiker, 2 eetlepels water en een paar eetlepels bloem. Laat dit 15-20 minuten rijzen.
    2. Meng de bloem met een half kopje warm water, olijfolie, zout en de gerezen starter en meng goed. Leg op een werkoppervlak en kneed 10 minuten tot het elastisch is.
    3. Bedek met plasticfolie en zet een uur op een warme plek.
    4. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
    5. Wanneer het deeg gerezen is verdeel je het in twee (of in vieren als je minipizza's maakt).
    6. Maak cirkels van het deeg en rol uit met een deegroller.
    7. Giet kokend water op de tomaten, verwijder de schil en snijd ze in stukjes. Snijd de mozzarella.
    8. Leg de tomaten, de dik gesneden prei en de basilicum op de pizzabodem. Bestrooi met oregano en beleg met stukjes mozzarella.
    9. Bak 15 minuten op 230 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren