Chocolade cupcakes met een chocolade-roomglazuur

    Chocolade cupcakes met een chocolade-roomglazuur

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een ware traktatie voor chocolade liefhebbers! Chocolade cupcakes met een glazuur van chocola.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 125 ml zure room
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 3 eetlepels boter, zacht
    • 100 gr bruine suiker
    • 2 eetlepels cacao poeder
    • 2 eieren
    • 120 gr bloem
    • 120 gr chocolade
    • 150 gr sour cream (voor het glazuur)
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een muffinbakblik in of doe er papieren vormpjes in.
    2. Meng de baksoda en zure room en laat een paar minuten staan.
    3. Meng de boter en suiker en voeg de cacaopoeder toe. Klop de eieren er een voor een door. Voeg de bloem toe.
    4. Voeg de zure room toe.
    5. Vul de cupcake vormpjes tot de helft met het beslag.
    6. Bak de cupcakes 20 minuten.
    7. Om het glazuur te maken: breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie. Voeg de zure room en suiker toe en meng goed. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit.
    8. Zet het glazuur even in de koelkast om af te koelen en decoreer dan de cupcakes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren