Sablee koekjes

    Sablee koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    37min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Franse koekjes, perfect voor bij een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gr bloem
    • 120 gr boter
    • 4 eierdooiers
    • 1 theelepel vanille extract
    • 100 gr suiker
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 15min in de koelkast  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Snijd de boter door de bloem tot het een kruimelig mengsel is.
    3. Meng het vanille extract met 3 eierdooiers en klop lichtjes.
    4. Meng dan de eierdooiers met de bloem en kneed tot een deeg.
    5. Maak een bal van het deeg, bedek met plasticfolie en zet 15-20 minuten in de koelkast.
    6. Rol het deeg door het plasticfolie uit tot 5 mm dikte. Snijd er koekjes uit.
    7. Meng de resterende eierdooier met 1 eetlepel water en bestrijk er elk koekje mee. laat opdrogen en bestrijk ze nogmaals.
    8. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren