Russisiche pannenkoeken met Hüttenkäse

    Russisiche pannenkoeken met Hüttenkäse

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een recept voor crêpes met een zoete vulling van Hüttenkäse en rozijnen. Lekker als ontbijt, je kunt ze zelfs van te voren maken en dan even opbakken in wat boter.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • Vulling
    • 500 gr Hüttenkäse
    • 50 gr suiker
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 kopje (140 gr) rozijnen
    • Pannenkoekbeslag
    • 250 ml karnemelk
    • 3 eieren
    • 50 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 gr bloem
    • 250 ml water
    • 250 ml zeer heet water
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 4 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:50min 

    1. De vulling moet van te voren gemaakt worden zodat de rozijnen de vloeistof kunnen opnemen en kunnen wellen.
    2. Meng de Hüttenkäse met suiker, citroensap en vanille. Combineer met de rozijnen en meng goed. Bedek met plasticfolie en zet in de koelkast.
    3. Meng de karnemelk, eieren, suiker en zout en klop, dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine.
    4. Voeg een kopje water toe en dan de bloem. Meng goed.
    5. Breng het andere kopje water aan de kook, voeg de baksoda toe aan 1 kopje heet water. Giet dit door het beslag.
    6. Het beslag moet vrij dun zijn. Voeg olie toe aan het beslag.
    7. Laat het beslag 10-15 minuten staan. Bak dan de crêpes in olie. Doe wat olie in een pan voor de eerste crêpe. De rest van de crêpes zullen niet blijven plakken aan de pan.
    8. Leg een lepel vulling in het midden van de crêpe, maak er een pakketje van en bak ze in wat boter bruin.

    Advies:

    Je kunt meerdere pitten op het fornuis gebruiken om tijd te sparen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren