Chocoladetruffels met hazelnoot

    Chocoladetruffels met hazelnoot

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept voor chocolade liefhebbers. Deze truffels zijn ook geschikt als cadeau voor vrienden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 50 truffels

    • 250 gr melkchocolade
    • 2 eierdooiers
    • 120 gr boter
    • 120 ml slagroom
    • 200 gr hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie, roer continu. Het mengsel moet glanzend blijven.
    2. Zodra de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit. Voeg geleidelijk aan de boter toe, 1 eetlepel per keer, meng goed.
    3. Klop de slagroom stijf.
    4. Klop de eierdooiers luchtig, voeg een beetje van het chocolademengsel toe en meng goed. Voeg dan de rest van het mengsel toe.
    5. Voeg de slagroom toe en meng goed.
    6. Zet het mengsel op het vuur en laat een paar minuten zachtjes koken tot het indikt.
    7. Giet een beetje van de chocolade in kleine bonbonvormpjes, leg er een noot op en vul met de rest van de chocolade. Maak de bovenkant plat met een mes en laat ze in de koelkast uitharden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren