Zelfgemaakte eclairs met slagroom

    Zelfgemaakte eclairs met slagroom

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke deegschelpen kunnen worden gevuld met een zoete vulling, of een hartige vulling, in dit geval zoet. Het beslag is makkelijk te maken, het belangrijkste is om je aan de regels te houden.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 250 ml water
    • 1/4 theelepel zout
    • 100 gr boter
    • 125 gr bloem
    • 5 eieren
    • 500 ml slagroom
    • 100 gr suiker
    • 200 gr chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vul een pan met het water, zout en boter. Laat de boter smelten, roer voortdurend en laat niet aan de kook komen.
    3. Zodra de boter gesmolten is, breng je het aan de kook en voeg dan de bloem toe.
    4. Roer met een houten spatel door het mengsel op laag vuur en verwijder klonten, verwarm nogmaals 1-2 minuten, blijf roeren om klonten te blijven voorkomen.
    5. Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen en roer de eieren erdoor.
    6. Klop het beslag niet, maar roer met de spatel in een op en neer gaande beweging, om het mengsel glad te houden.
    7. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit de gebakjes op een bakplaat, ze moeten ongeveer 7-10 cm in lengte zijn.
    8. Bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
    9. Klop de slagroom met de suiker en smelt de chocolade au-bain-marie.
    10. Haal de eclairs uit de oven, laat een beetje afkoelen en vul ze met de slagroom. Dompel ze dan in de gesmolten chocolade.

    Advies:

    Je kunt het deeg helpen rijzen door op het onderste rooster van de oven een bakplaat met water te zetten. Het verdampende water zal de gebakjes doen rijzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren