Varkensvlees met gember

    Varkensvlees met gember

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Varkensvlees met gember, geserveerd met bloemkool en rijst.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr rijst
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 600 gr hamlappen, in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 stukje (1 cm) verse gember, in stukjes
    • 4 eetlepels ketjap
    • 6 eetlepels gembersiroop
    • 1 bloemkool, in roosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    2. Fruit de ui en knoflook in een pan, ong. 2 minuten, en voeg daarna het vlees toe. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg zout, peper, gemberpoeder, verse gember, ketjap en gembersiroop toe. Roerbak tot het vlees gaar is.
    3. Voeg de bloemkoolroosjes erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren