Varkensvlees met gember

Varkensvlees met gember, geserveerd met bloemkool en rijst.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr rijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 gr hamlappen, in blokjes
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 stukje (1 cm) verse gember, in stukjes
  • 4 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels gembersiroop
  • 1 bloemkool, in roosjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan, ong. 2 minuten, en voeg daarna het vlees toe. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg zout, peper, gemberpoeder, verse gember, ketjap en gembersiroop toe. Roerbak tot het vlees gaar is.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties