Kippenleverpaté met morieljes

    Kippenleverpaté met morieljes

    4keer bewaard
    7uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een Franse paté van kippenlevers en gedroogde morieljes, gebakken in een terrinevorm. Het is veel makkelijker om te maken dan je denkt! Eet deze paté met knapperig (stok)brood, mosterd en kleine augurkjes. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 20 gr gedroogde morieljes
    • 100 ml warme melk
    • 1 eetlepel cognac
    • 200 gr kippenlevertjes
    • 200 gr ham
    • 2 grote teentjes knoflook
    • 250 gr varkensgehakt
    • 1 ei
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 laurierblaadje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:7uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de melk met de cognac en laat de morieljes hier 20 minuten in weken.
    2. Meng ondertussen de kippenlevertjes, ham en knoflook in de keukenmachine. Pureer tot een glad en goed gemengd geheel. Voeg varkensgehakt, ei, peper en zout toe. Pureer tot een glad geheel.
    3. Laat de morieljes uitlekken en hak ze dan in stukjes. Meng ze door het vleesmengsel. Schep het mengsel in een ingevette terrinevorm. Strijk glad met de bolle kant van een lepel en leg het laurierblaadje in het midden.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen, zet vervolgens 6 uur of een nacht in de koelkast.

    Video

    Kippenleverpaté
    Kippenleverpaté

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    graag meer paté receptjes , wild , everzwijn , haas , ree , en hoe krijg ik er zo een laag gelatine bovenop ?? - 16 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren