Ovenschotel met vis

Kabeljauw is zeer geschikt voor deze vistaart, maar je kunt naar wens een witvis uitzoeken. De vis in romige saus wordt in de oven gebakken met een krokante laag bladerdeeg eroverheen.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Opbrengst: 1 vistaart

  • 750 gr visfilets (bijv. kabeljauw)
  • 1 ui, gesnipperd
  • mosterdpoeder, naar smaak
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 375 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 100 gr gekookte mosselen (optioneel)
  • peper en zout, naar smaak
  • 4-6 plakken bladerdeeg

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Zet een ovenschaal klaar.
  2. Pocheer de visfilets gaar in een pan met ruim water, ong. 10-15 minuten. Laat het water net niet koken.
  3. Fruit de ui met het mosterdpoeder even aan, ong. 2 minuten. Voeg de bloem, melk en slagroom toe en roer tot een saus.
  4. Voeg de champignons toe aan de saus en kook ze in de saus in 5 min gaar.
  5. Voeg de wijn, worcestersaus, visfilets en eventueel mosselen toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de saus in een ovenschaal.
  7. Rol het bladerdeeg uit tot een lap die dezelfde grootte heeft als de ovenschaal. (Plak meerdere plakken bladerdeeg samen.)
  8. Bak 15 minuten op 225°C, en daarna nog 20 minuten op 175°C.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties