Stamppot witlof met appel

    Stamppot witlof met appel

    10keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stamppot gemaakt met witlof, prei, appel en uitgebakken spekjes. Ik meng de groenten met een beetje honing, maar dit kun je ook weglaten.

    Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
    • 30 gr boter
    • 150 ml melk
    • zout en peper, naar smaak
    • kerriepoeder, naar smaak
    • 250 gr spekreepjes
    • 800 gr witlof, in reepjes
    • 1 prei, in ringetjes
    • 2 appels, geschild en in blokjes
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de aardappels in een pan met ruim water gaar, in ongeveer 20 minuten. Giet af en stamp met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
    2. Bak ondertussen de spekreepjes uit in een koekenpan zonder boter. Laat de spekreepjes uitlekken op wat keukenpapier.
    3. Schep overtollig vet uit de pan, zodat je nog ongeveer 1/2 eetlepel spekvet overhoudt. Bak hier de witlof, prei en appel even in aan. Voeg 1 eetlepel honing toe en roerbak de groenten hierin, tot ze iets gekarameliseerd zijn.
    4. Meng de groenten door de aardappelpuree, en voeg ook de crème fraîche en spekjes toe. Roer goed door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren