Zalmtaart

    Zalmtaart

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijke hartige taart met zalm en zwarte olijven. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 zalmtaart

    • klontje boter om mee in te vetten
    • 4-6 plakken bladerdeeg
    • 500 gr zalm uit blik
    • 200 gr zwarte olijven, zonder pit en gehalveerd
    • 150 ml melk
    • 50 ml slagroom
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter. Bedek de bodem en rand van de taartvorm met de bladerdeeg.
    2. Meng in een kom de zalm en de gehalveerde olijven samen. Verdeel dit mengsel in de vorm.
    3. Roer een sausje van de eieren, melk, room, bloem en peper. Schenk dit mengsel over de zalm.
    4. Zet de taart ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren