Zoetzure aubergine

    Zoetzure aubergine

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze aubergine in zoetzure saus met rijst. Dit is een lekker vegetarisch recept dat ik graag voor mijn vegetarische vrienden klaarmaak.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • olijfolie
    • 1 aubergine, in blokjes
    • 2 bolletjes gember (op siroop)
    • sap van 1 citroen
    • 2 eetlepels rozijnen
    • tomatenketchup
    • 100 ml water
    • bouillonpoeder (groentenbouillon), naar smaak (of een blokje)
    • 3 eetlepels gembersiroop
    • paar druppels tabasco
    • peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Fruit de gesnipperde uien samen met de knoflook in olijfolie. Laat de in blokjes gesneden aubergine 4 minuten meesudderen.
    2. Voeg de gesneden gember, citroensap, rozijnen, ketchup, water, bouillonpoeder, gembersiroop, tabasco en peper toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren