Roerbakgerecht van rundvleesreepjes, sugar snaps en mie

Ik maak dit recept best vaak, het is simpel om te maken. Ik gebruik kant en klare rundvleesreepjes, maar je zou ook een bieflapje in reepjes kunnen snijden.

michiel Limburg, Nederland

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 250 gr noedels (eiermie)
  • 400 gr sugar snaps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 350 gr rundvleesreepjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • handvol taugé
  • handvol cashewnoten
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Breng de sugar snaps in een pan met ruim water aan de kook. Kook ze in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Giet af.
  3. Vehit een wok met een scheutje olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak dit tot het begint te geuren. Voeg dan de rundvleesreepjes toe. Bak de reepjes rondom bruin, als ze bijna gaar zijn, voeg je de lente-ui toe. Voeg vervolgens 4 eetlepels sojasaus toe en laat dit even inkoken.
  4. Voeg nu de eiermie, sugar snaps en de taugé toe aan de wok en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de cashewnoten eroverheen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Azië
Azië (551)
Rund
Rund (914)
Vlees
Vlees (3276)