Crêpe Suzette met sinaasappelsaus

    Crêpe Suzette met sinaasappelsaus

    3keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk familierecept voor Crêpe Suzette. Dat wordt genieten van deze dunne flensjes met sinaasappelsaus! Dit dessert bevat de lekkere likeur Grand Marnier.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Crêpes
    • 50 gr boter
    • 100 gr bloem
    • 10 gr poedersuiker
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • snufje zout
    • 2 eieren
    • 150 ml melk
    • 50 ml slagroom
    • Sinaasappelsaus
    • 100 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 1/2 vanillestokje
    • 10 ml Grand Marnier
    • 200 ml verse sinaasappelsap
    • bolletjes ijs
    • Vulling
    • 1 sinaasappel, geschild en in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

      Crêpes:

    1. Smelt 25 gr boter in een pan of magnetron. Roer de bloem, poedersuiker, sinaasappelschil, snufje zout en de eieren glad.
    2. Roer de melk, de room en de gesmolten boter door het beslag en meng goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
    3. Bak de crêpes in de rest van de boter (25 gr) en bak ze zo dun mogelijk. Laat ze afkoelen.
    4. Sinaasappelsaus:

    5. Smelt de 100 gr boter totdat hij gaat bruisen en los de suiker hierin op. Laat het mengsel mooi kleuren totdat er een butterscotch karamel ontstaat.
    6. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg het merg toe aan de karamel. Blus af met Grand Marnier.
    7. Voeg het verse sinaasappelsap toe en roer de saus goed door totdat alle karamel weer is opgelost. Laat de saus kort inkoken.
    8. Garneren:

    9. Schil de sinaasappel en verwijder het witte vlies. Snijd de partjes vruchtvlees uit de sinaasappel. Schep op de crêpe 1-2 eetlepels saus en strijk deze met behulp van een bakkwastje helemaal uit over de crêpe.
    10. Vouw de crêpe 1x dubbel en leg deze in een ovenvaste schaal. Als alle crêpes in een schaal liggen, leg dan de sinaasappelpartjes op de crêpes en overgiet het geheel met de overgebleven saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren