Eend in portsaus

    Eend in portsaus

    5keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze eendenborstfilets met portsaus smaken erg lekker in combinatie met stoofperen, aardappels en boontjes. Lekker met Kerst of een andere feestelijke aangelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 ml rode port
    • 200 ml vleesfond
    • 6 takjes tijm
    • 4 theelepels zwarte peperkorrels
    • 250 ml slagroom
    • 4 eendenborstfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de port in een steelpan tot de helft in op hoog vuur. Voeg de fond toe en breng dit aan de kook. Voeg de tijm toe en de peperkorrels en laat dit zachtjes 15 minuten inkoken, waardoor de saus dikker wordt.
    2. Schenk de slagroom erbij en laat dit nog 5 minuten inkoken.
    3. Maak met een mes sneetjes in het vet van de eendenborst (doe dit kruislings) en bestrooi met peper en zout.
    4. Verhit een koekenpan en leg er het vlees in met de vetkant onder. Bak de eendenborst ong. 5 minuten op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt. Keer om en bak nogmaals 4 minuten.
    5. Schenk de rest van het vet uit de pan en schenk de portsaus door een zeef in de pan en breng dit aan de kook.
    6. Snijd de eend in plakjes en verdeel het over 4 borden. Schep de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren