Kip met sinaasappel, tijm en honing

    Kip met sinaasappel, tijm en honing

    1keer bewaard
    1uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek gerecht voor hele kip met sinaasappelsaus. Serveer met aardappelen en boontjes of een salade.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hele kip

    • schil van een halve sinaasappel, geraspt
    • 2 eetlepels honing
    • 100 gr zachte boter
    • 1 eetlepel mosterd
    • 6 takjes verse tijm
    • 2 sinaasappels, uitgeperst
    • 1 braadkip van 1200 gr
    • zout en versgemalen peper
    • 1 sherryglas droge sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Rasp, voordat je de sinaasappels uitperst, de schil van een halve sinaasappel. Meng de geraspte schil met de boter, honing, mosterd en de blaadjes tijm.
    3. Pers de sinaasappels uit, en zet apart.
    4. Snij de kip op verschillende plaatsen iets in met een scherp mes en smeer de kip royaal in met zout en peper.
    5. Bestrijk de kip met het botermengsel, en smeer dit mengsel ook onder het vel door middel van de inkepingen.
    6. Leg de kip in de ovenschaal met de borst naar beneden gekeerd. Schenk het sinaasappelsap en de sherry erbij, en zet de kip 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Zet de oventemperatuur na 30 minuten lager naar 150°C en bak de kip in 1 uur goudbruin en gaar. Giet de sappen in de ovenschaal door een zeef, en gebruik als jus.
    8. Snij de kip in stukken en serveer met de jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren