Krokante varkensbuik uit de oven

    Krokante varkensbuik uit de oven

    1keer bewaard
    3uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Varkensbuik met een krokant korstje. Je kunt dit gerecht goed combineren met Indonesische gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stuk varkensbuik van 1 kilo
    • 4 laurierblaadjes
    • 4 teentjes knoflook
    • reepjes schil van 1/2 sinaasappel (zonder het wit)
    • royaal zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Snij de speklaag diagonaal in met een scherp mes, en smeer daarna goed in met zeezout (ook tussen de inkepingen).
    2. Verwarm de oven voor op 140°C.
    3. Pak een braadslee en leg de laurier, knoflook en sinaasappelschil erin. Leg het vlees met de speklaag naar boven in de braadslee. Giet een laagje van 1 cm water in de braadslee. Zet de braadslee ong. 3 uur in de oven (niet bedekken).
    4. Zet de oven na 3 uur hoger op 220°C en bak nog 20-30 minuten tot het vel knapperig is. Is dit nog niet het geval? Zet het dan nog even onder de grill, maar pas op dat het niet aanbrandt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren