Konijn met pruimen voor Kerst

    Konijn met pruimen voor Kerst

    3keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Maak als de konijn 45 minuten zachtjes suddert de bijgerechten klaar, zoals aardappelpuree, spruitjes en rode kool. Dit is een overheerlijk en echt traditioneel gerecht voor Kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 konijn, in stukken
    • beetje boter
    • peper en zout
    • 5 paarse sjalotten, fijngesneden
    • 1 flesje (33 cl) Belgisch abdijbier
    • 250 gr gedroogde pruimen
    • 1 takje tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 sneetje brood, besmeerd met mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De stukken konijn in wat boter bruinbakken en kruiden met zout en peper. Na 5 minuten bakken de sjalotjes toevoegen.
    2. Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn, het bier, de tijm en de laurier toevoegen.
    3. Voeg de boterham met mosterd toe aan de pan met konijn. Laat 45 minuten zachtjes sudderen. Voeg 20 minuten voor het einde van de baktijd de pruimen toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren