Maaltijdsalade met ficandeau en pittige dressing

    Maaltijdsalade met ficandeau en pittige dressing

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze maaltijdsalade met pittige honingdressing bevat frisse veldsla, fricandeau, sinaasappel en rode ui. Serveer deze salade met gebakken aardappeltjes of ciabatta brood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr fricandeau (aan 1 stuk)
    • royaal zout en peper
    • 250 ml witte wijn
    • 150 ml extra vierge olijfolie, apart te verwerken
    • 1 eetlepel venkelzaadjes, geplet in een vijzel
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 4 eetlepels honing
    • 4 kleine, gedroogde pepertjes, geplet in een vijzel
    • 1 rode ui, in ringen
    • 2 sinaasappels, in partjes
    • 75 gr veldsla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kruid het vlees royaal met zout en peper. Meng de witte wijn, 100 ml olijfolie, geplet venkelzaad, en de sinaasappelrasp. Doe dit mengsel samen met de fricandeau in een ovenschaal en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven (zorg dat de fricandeau aan beide kanten bedekt is met het olijfoliemengsel).
    3. Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven, keer het vlees om en schenk de sappen in een kom.
    4. Meng dit kookvocht met de honing en de geplette pepertjes, en schenk dit over het vlees in de ovenschaal. Zet het vlees weer terug in de oven en bak 10 minuten.
    5. Maak een salade door 50 ml olijfolie met de rode ui, sinaasappelpartjes en de sla te mengen.
    6. Haal het vlees als het gaar is uit de oven, snij in repen, en serveer samen met de salade. Serveer het vlees bovenop de salade. Besprenkel de salade met nog 4 eetlepels van het kookvocht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren