Pittige stoofpot van rundvlees en paddenstoelen

    Pittige stoofpot van rundvlees en paddenstoelen

    6keer bewaard
    3uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    In deze herfstachtige stoofpot komt de smaak van paddenstoelen geheel tot zijn recht. Serveer met rijst, een salade en rode wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen
    • 500 ml rode wijn
    • 1 kilo sukadelappen, in blokjes gesneden
    • 4 eetlepels boter
    • 4 eetlepels olie
    • peper en zout
    • 3 grote uien, in grove stukken
    • 2 teentjes knoflook, in grove stukken
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 laurierblaadjes
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
    • 2 theelepels cayennepoeder
    • 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
    • 100 gr shiitake paddentoelen, in stukjes
    • 250 gr gemengde paddenstoelen, in stukjes
    • paar druppels tabasco
    • verse peterselie, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Laat de gedroogde paddenstoelen 30 minuten weken in een kommetje met lauwwarm water. Bewaar na het wellen het vocht.
    2. Verwarm de rode wijn in een steelpannetje.
    3. Bak de in stukjes gesneden sukadelappen even aan in een koekenpan met de olie en boter. Bak rondom bruin. Bestrooi het vlees daarna met zout en peper. Zet een braadpan klaar en schep het vlees hierin. Bak de ui en knoflook in het overgebleven braadvet in de koekenpan. Bestrooi de ui en knoflook met de bloem. Roer goed en bak nog een paar minuten. Blus af met de wijn.
    4. Voeg het wijnmengsel bij het vlees in de braadpan, en zet op laag vuur. Doe de laurier, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, het verkruimelde bouillonblokje, de gewelde gedroogde paddenstoelen, shiitakes, en het gezeefde paddenstoelenvocht erbij in de pan.
    5. Laat het vlees op een laag pitje 2,5 uur stoven.
    6. Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die ongeveer 15 minuten voor het einde van de baktijd toe, net zoals de tabasco en het zout en peper. Garneer met peterselie. Serveer met rijst en een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren