Wildstoof

    2 uur 20 minuten

    Een heerlijke stoofpot met wild, spekjes, wortel, en bospaddenstoelen in een kruidige saus van rode wijn en geurige specerijen.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr wildpoulet
    • 2 eetlepels bloem
    • 30 gr boter
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 100 gr gerookte spek, in blokjes
    • 1/4 knolselderij, in stukjes
    • 1 winterpeen, in stukjes
    • 250 gr bospaddenstoelen, in stukjes
    • peper en zout
    • kaneel
    • 2-4 laurierblaadjes
    • jeneverbessen
    • 40 gr tomatenpuree
    • 100 ml rode wijn
    • 100 ml wildfond
    • 2 plakken ontbijtkoek
    • 100 gr zilveruitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Bedek het vlees met de bloem en bak het daarna in wat boter aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees daarna uit de pan en fruit de ui in hetzelfde bakvet.
    2. Voeg de spekjes, knolselderij, winterpeen, en paddenstoelen toe, en bak mee. Voeg naar wens specerijen toe (peper, zout, kaneel, laurier en jeneverbessen). Voeg tomatenpuree toe, en laat sudderen om te ontzuren.
    3. Schenk de rode wijn erbij en laat wat inkoken. Het vlees mag weer terug in de pan, en schenk de hete wildfond erbij. Laat dit geheel zachtjes 2 uur garen. Doe er kort voor het einde de ontbijtkoek en zilveruitjes bij.
    4. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of gebakken zoete aardappelen en spruitjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties