Vijgen-port bonbons

    Vijgen-port bonbons

    3keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bedek een bakplaat met bakpapier, zet de ingrediënten klaar en binnen 3 uur kun je overheerlijke vijgen bonbons met chocolade en pistachenootjes serveren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 bonbons

    • 12 gedroogde vijgen
    • 100 ml rode port
    • 2 eetlepels gepelde pistachenoten, fijngehakt
    • 200 gr melkchocolade, in stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Snij de harde steeltjes van de vijgen af. Leg de vijgen in een steelpan en breng ze samen met de port aan de kook. Haal de pan dan gelijk van het vuur af, en laat ze 1 uur in de warme port wellen.
    2. Vis de vijgen uit de port en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze op een bord en dek af met plasticfolie. Zet ze 30 minuten in de vriezer.
    3. Pak een bord en leg hierop de gehakte pistachenoten.
    4. Bedek een bakplaat of grote schaal met bakpapier.
    5. Laat de melkchocolade au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en blijf roeren. Haal de vijgen uit de vriezer. Prik een vijg aan een vork, doop eerst in de chocolade, doop daarna in de pistachenootjes, en leg dan op het bakpapier om te drogen. Doe dit met alle vijgen.
    6. Laat de bonbons minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren