Hemelse modder
1 / 1 Foto van:  
Blader

Hemelse modder

Deze hemelse chocolademousse kun je beter 1 dag van te voren maken, want dan kan het een nachtje in de koelkast opstijven.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 125 gr pure chocolade
  • 25 gr roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • een beetje suiker
  • 15 ml (half borrelglaasje) rum

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Chocolade en de boter zachtjes verwarmen tot ze beiden smelten. Roer goed door elkaar.
  2. Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen en in de koelkast zetten.
  3. Eiwitten stijfkloppen en in een andere kom de eierdooiers luchtig kloppen met een beetje suiker.
  4. Alles in een grote kom door elkaar scheppen en dan de afgekoelde chocolade erdoor mengen. Op smaak brengen met rum (of Cointreau). De mousse in serveerschaaltjes scheppen en in de koelkast zeker 1 uur laten opstijven. Lekker met slagroom.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties