Hemelse modder

    Hemelse modder

    7keer bewaard
    1uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze hemelse chocolademousse kun je beter 1 dag van te voren maken, want dan kan het een nachtje in de koelkast opstijven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr pure chocolade
    • 25 gr roomboter
    • 125 ml slagroom
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 3 eiwitten
    • 3 eierdooiers
    • een beetje suiker
    • 15 ml (half borrelglaasje) rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Chocolade en de boter zachtjes verwarmen tot ze beiden smelten. Roer goed door elkaar.
    2. Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen en in de koelkast zetten.
    3. Eiwitten stijfkloppen en in een andere kom de eierdooiers luchtig kloppen met een beetje suiker.
    4. Alles in een grote kom door elkaar scheppen en dan de afgekoelde chocolade erdoor mengen. Op smaak brengen met rum (of Cointreau). De mousse in serveerschaaltjes scheppen en in de koelkast zeker 1 uur laten opstijven. Lekker met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren