Kip gevuld met rijst en zaden

    Kip gevuld met rijst en zaden

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Heelijke geroosterde kip met een vullling van rijst, pompoenzaden en zonnebloempitten. Gebruik een kopje van ongeveer 250 ml om mee af te wegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kopje rijst
    • 1 kleine hele kip
    • 5 tenen knoflook
    • 1 ui
    • 2 eetlepels boter
    • 1/2 kopje pompoenzaden
    • 1/2 kopje zonnebloempitten
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels mayonaise

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de rijst 10 minuten, bruine rijst is het beste.
    2. Was de kip en dep droog met keukenrol. Steek knoflook in de kip. Om dit te doen, maak je een paar sneetjes in het oppervlak van de kip. Snijd de knoflook in de lengte in 2-3 stukjes en stop dit in de sneetjes.
    3. Fruit de gesneden ui in 2 eetlepels boter. Meng met de rijst en zaadjes en pitten en meng goed. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Vul de kip met het rijstmengsel en zet vast met spiesjes.
    5. Wrijf de kip in met zout en peper en verdeel de mayonaise erover.
    6. Bak de kip 45-50 minuten op 200 graden C. tot de huid krokant is.

    Advies:

    Hoe grote de kip hoe langer het bakken zal duren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren