Rijstepap

    (23)

    Mijn gezin is dol op rijstepap als speciaal ontbijt. Het bestaat uit een deel rijst en twee delen water. bruine rijst kan ook, maar dat duurt wat langer. Voeg bessen, noten of wat honing toe.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr rijst, korte korrel
    • 475 ml water
    • 2 of 3 eetlepels suiker, of meer naar smaak
    • snufje zout
    • 225 ml melk
    • 2 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de rijst in een fijn vergiet en spoel af onder koud water.
    2. Breng 475 ml water aan de kook, roer de rijst erdoor en zorg ervoor dat het niet aan de pan plakt. Kook dan 10 minuten zonder te roeren, of tot het water volledig is verdampt.
    3. Voeg suiker en zout naar smaak toe. Giet de melk erin en laat 3 minuten koken.
    4. Zet het vuur uit, roer de boter erdoor en laat 2 tot 3 minuten staan voor je het serveert.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (23)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties