Rijst met asperges en tofu

    Rijst met asperges en tofu

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Gebakken rijst met tofu, champignons, paprika en sojasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 185 gr rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • snufje zout
    • 1 paprika
    • 150 gr champignons
    • 150 gr asperges
    • 150 gr tofu, stevig
    • 1 eetlepel bloem
    • 2 eetlepels sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de rijst, bruine rijst is het beste, in 35 minuten. Gebruik 2 delen water en 1 deel rijst. Zet de deksel op de pan zodra het water kookt en kook dan de rijst gaar.
    2. Fruit de gesneden ui en knoflook en de olijfolie. Voeg een beetje zout toe.
    3. Snijd de paprika julienne en voeg toe aan de ui.
    4. Snijd de champignons, bak deze een paar minuten met de rest van de groenten op hoog vuur.
    5. Spoel de asperges af, breek het onderste gedeelte eraf en snijd iedere asperge in 3 delen. Voeg toe aan de rest van de groenten en roerbak 3 minuten.
    6. Snijd de tofu in blokjes en bedek met wat bloem. Voeg toe aan de groenten.
    7. Meng de groenten met de rijst. Voeg de sojasaus toe en dan zout en peper naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren