Perentaart met gemalen amandelen

    Perentaart met gemalen amandelen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart met gemalen amandelen en fruit. Heerlijk gedurende elk jaargetijde. Je kunt elke soort vulling gebruiken: Hüttenkäse en bessen, druiven, kersen of perziken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eetlepels water, ijskoud
    • 60 ml appel- of perenjam
    • 3 eetlepels gemalen amandelen
    • 2 rijpe peren
    • 50 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snijd de boter door de bloem tot het kruimelig is. Voeg de suiker en zout toe. Voeg dan de 3 eetlepels ijskoud water toe en maak een bal van het deeg.
    2. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel. Leg het deeg op een bakplaat.
    5. Besmeer met de jam, laat een rand van 3 cm over en bestrooi met de gemalen amandelen.
    6. Halveer de peren en snijd deze weer door de helft.
    7. Leg de peren in een cirkel op het deeg. Strooi er suiker over. Vouw de randen om en strooi hier ook wat suiker over.
    8. Bak 45 minuten op 200 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren