Gegrilde aubergine met sesamzaadjes

    Een snel en vegetarisch gerecht. Dun gesneden aubergine wordt op smaak gebracht met sesamzaadjes en sojasaus en dan gegrild.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 aubergines
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepels sesamzaadjes
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de aubergine in de lengte in 1 cm dikke plakken. Week ze een paar minuten in koud water, giet af en dep droog met keukenrol (dit hoeft niet perse, maar geweekte aubergine neemt minder olie op tijdens het bakken).
    2. Verhit 2 eetlepels olie op hoog vuur en bak de aubergine een paar minuten aan iedere kant.
    3. Combineer de sojasaus met de sesamolie, sesamzaadjes en suiker en meng.
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de gebakken aubergine op een bakplaat in 1 laag. Strijk er wat saus over.
    5. Grill 15 minuten tot de saus karamelliseert en bruin wordt.

    Advies:

    Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren