Aubergine curry met munt

    Aubergine curry met munt

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Aubergine wordt gebakken met paprika, lente-ui en munt en dan gekookt in kokosmelk met kerrie-kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 aubergines
    • 1 bosje lente-ui
    • 2 tenen knoflook
    • 1 bosje munt
    • 2 rode paprika's
    • 1/4 theelepel kerriepoeder
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 250 ml kokosmelk (uit blik)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de aubergine in blokjes. Meng de munt, knoflook en lente-ui, snijd heel fijn.
    2. Snijd de paprika in reepjes.
    3. Verwarm een wok en bak de aubergine 2-3 minuten. Leg op keukenrol om overtollige olie te absorberen.
    4. Bak ondertussen de ui en knoflook bruin. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten.
    5. Voeg de kokosmelk en de kerriepoeder toe en meng goed. Voeg zout en peper toe.
    6. Doe de aubergine terug in de pan, laat aan de kook komen en kook 3 minuten terwijl je constant roert.
    7. Bestrooi met verse munt. Serveer met rijst of noedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren