Aubergine gebakken met mozzarella

    Aubergine gebakken met mozzarella

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van aubergine, knoflook en mozzarella. Een heerlijk bijgerecht voor bij elke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 aubergines
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels + 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel gerdoogde oregano
    • 2 tenen knoflook
    • 120 gr mozzarella
    • 4 tomaten
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Snijd de aubergine in plakjes en voeg een beetje zout toe. Dompel elk plakje in bloem en bak 2 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn.
    3. Pers de knoflook en meng met 2 eetlepels olijfolie en oregano.
    4. Snijd de kaas en tomaten ook in plakjes.
    5. Maak stapeltjes door op elk plakjes aubergine een plakje kaas en dan een plakje tomaat te leggen, wrijf hier wat knoflook over, leg er weer een plakje aubergine op en dan weer een plakje kaas.
    6. Bak ze 15 minuten tot de kaas borrelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren