Griekse gehaktballetjes

    Griekse gehaktballetjes

    7keer bewaard
    16min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is gelijk aan het maken van gewone gehaktballetjes met de uitzondering van de kruiden die gebruikt worden. De Mediterrane keuken staat bekend om het veelvuldig gebruik van diverse kruiden. Kaneel bijvoorbeeld wordt veel gebruikt in de Griekse of Marokkaanse keuken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 sneetje brood
    • 500 gr kalfsgehakt of rundergehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1 ui, gesneden
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel gesneden munt
    • 2 eetlepels melk (optioneel)
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Week de snee brood in water en kneed met je handen tot een romig geheel.
    2. Voeg het gehakt en zout en peper naar smaak toe. Voeg dan de geperste knoflook en gesneden ui toe. Meng goed.
    3. Voeg de kaneel en munt toe. Als het mengsel te stevig is, kun je wat melk toevoegen.
    4. Maak er kleine gehaktballetjes van, bedek ze met bloem en bak ze 5-6 minuten op middelhoog vuur in olie, terwijl je ze vaak omdraait zodat ze gelijkmatig gaar worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijke gehaktballetjes! Ga is zeker nog vaker maken. die tzatziki is er ook erg lekker bij! ik heb echt gesmuld! - 08 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren