Tonijn met gember en grapefruit

    Tonijn met gember en grapefruit

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Ik ben dol op bepaalde Aziatische vis- of kipgerechten waarbij ze fruit gebruiken. Het fruit voegt een heerlijk aroma toe en maakt het gerecht lekker mals.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr tonijn, graatloos
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetlepel honing
    • 1 theelepel marjolein
    • 1/2 grapefruit
    • 1 eetlepel gember, julienne gesneden
    • 2 eetlepels sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan. Snijd de tonijn in kleine stukjes en bak in 5 minuten bruin, terwijl je de vis voortdurend draait zodat hij gelijkmatig gaar wordt.
    2. Leg de vis op een bord.
    3. Fruit de knoflook een minuut en voeg dan de honing en marjolein toe. Meng goed.
    4. Maak de grapefruit schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan de pan samen met de gember. Voeg dan de sojasaus toe. Leg de vis weer terug in de pan, zet de deksel erop en laat nog 1-2 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren